fbpx
Начало » България » В Трън на 174 деца са предоставени услуги за ранно детско развитие

В Трън на 174 деца са предоставени услуги за ранно детско развитие

  • bobi
  • 15 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за В Трън на 174 деца са предоставени услуги за ранно детско развитие

На 174 деца до 7-годишна възраст са предоставени услуги за ранно детско развитие, съобщиха от община Трън. Сред тях са ранна интервенция на уврежданията, семейно консултиране и подкрепа, здравна детска консултация и превенция на заболяванията, допълнителна педагогическа подготовка през лятото и др.

Инициативата е по проект „Щастливо детство чрез услуги за ранно детско развитие“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е 516 555 лв.

Изпълнението на проекта е с дължина 53 месеца и целта е да допринесе за намаляване на бедността сред най-малките граждани на Трън. Той е насочен към деца до 7-годишна възраст в риск и техните семейства, както и деца с увреждания. С тях са ангажирани медицински сестри, акушерка, медиатори, социални работници. Привлечени са висококвалифицирани специалисти – педиатри, гинеколог, стоматолог и юрист.

В лятното училище през изминалите години 90 деца са получили предучилищна подготовка. Предстои обучение с още две групи от по 15 деца.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top