fbpx
Начало » Бакалавър » В Техническия университет – София се проведе изложението на работодатели „Стажове 2024“

В Техническия университет – София се проведе изложението на работодатели „Стажове 2024“

  • bobi
  • 17 апр. 2024
  •  Коментарите са изключени за В Техническия университет – София се проведе изложението на работодатели „Стажове 2024“

В Техническия университет – София на 16-ти април 2024 г. се проведе 12-тото издание на изложението на работодатели – „Стажове 2024“,. съобщават от висшето училище.

Събитието бе открито от ректора на ТУ – София, проф. дн инж. Иван Кралов, в присъствието на проф. д-р инж. Лидия Гълъбова, зам.-ректор международна дейност и интеграция, проф. д-р Георги Венков, зам.-ректор учебна дейност, акредитация и академичен състав и Илия Даракчиев, председател на Студентския съвет на ТУ – София.

Проф. Кралов заяви, че изложението „Стажове“ е традиционен форум, по време на който работодатели се срещат със студенти и намират своите бъдещи кадри.

Представителите на бизнеса активно участват в учебния процес като преподават, задават курсови и дипломни работи, казусни задачи и проекти. По този начин обучението се адаптира към изискванията на бизнеса и студентите имат възможност да натрупат практически знания и умения, предпоставка за успешна професионална реализация, отбеляза проф. Кралов.

В своето приветствие проф. Гълъбова изтъкна, че изложението „Стажове“ е знаково и важно събитие, защото дава възможност на студентите да се запознаят с бъдещите си работодатели, да разберат какво им предстои в практиката и да добият увереност, че знанията и уменията, получени в ТУ – София им гарантират успешна професионална кариера.

Участници във форума тази година са над 100 компании, 30 % от тях са чуждестранни, доказателство за ползотворното партньорство на ТУ – София с бизнеса, който тук намира най-подходящите и висококвалифицирани специалисти, каза проф. Гълъбова.

От името на Студентския съвет Илия Даракчиев призова студентите да се възползват от възможностите на форум „Стажове 2024“ за нови контакти с работодателите и намиране на подходящи позиции за професионален стаж и най-важното – да натрупат опит в реална работна среда.

Изложението, което организира Техническият университет – София е широко отворена врата за нашето бъдещо кариерно развитие, добави той. Изложението предизвика огромен интерес сред студентите, които през целия ден провеждаха ползотворни разговори на щандовете на фирмите, разположени в 1-ви, 2-ри и 12-ти учебни блокове на университета. Форум „Стажове 2024“ продължава нас следващия ден, 17-ти април във Филиал Пловдив на Техническия университет – София с участието на над 50 компании. Официалното откриване ще бъде в 10:15 ч. в сградата на Филиал Пловдив на ул. „Цанко Дюстабанов“ 25.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top