fbpx
Начало » България » В смолянското село Гела стартира образователна програма за космически технологии и изследвания

В смолянското село Гела стартира образователна програма за космически технологии и изследвания

  • bobi
  • 16 авг. 2021
  •  Коментарите са изключени за В смолянското село Гела стартира образователна програма за космически технологии и изследвания
В смолянското село Гела стартира образователна програма за космически технологии и изследвания, която ще продължи до 13 септември.
С участието на водещи експерти от НАСА, Европейската космическа агенция, Виенския Университет и Станфорд. Основен партньор на програмата е космическата компания EnduroSat. Едномесечната инициатива е насочена изцяло към практическо космическо образование и събира на едно място над 20 експерти от космически агенции, водещи университети и компании от цял свят.
Кандидатите, които успешно преминат първоначалния подбор, ще участват в единствената на Балканите практическа програма за космически науки, посветена на космическо инженерство и технологии.
“Space Challenges” е образователна програма в областта на космическите изследвания, науки и високи технологии. Основната й цел е да се създаде стабилно космическо образование и да се насърчи технологичното предприемачество. Програмата се провежда вече 11 години и помага за развитието на млади таланти в космическия сектор.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top