fbpx
Начало » България » В първия ден от тестването в асеновградски училища не са констатирани положителни на COVID-19

В първия ден от тестването в асеновградски училища не са констатирани положителни на COVID-19

  • bobi
  • 18 ное. 2021
  •  Коментарите са изключени за В първия ден от тестването в асеновградски училища не са констатирани положителни на COVID-19

Първият ден от тестването на учениците, които се връщат присъствено в клас в училищата на Асеновград, премина нормално. Това сочи справка от всички учебни заведения на територията на общината. Няма констатирани положителни проби за COVID-19 на деца или членове на училищния персонал.

„Тестването е протекло безпроблемно и не са констатирани затруднения. Всички са се справили с изпълнението на задължението в най-кратък срок. Учебният процес също е протекъл нормално, не е била наложена промяна на графика“, обясни пред медии директорът по хуманитарните дейности в община Асеновград Живка Георгиева. Тя отбеляза, че доброволците, които да помагат за тестването на учениците, са били достатъчно. Георгиева увери, че до края на тази седмица са осигурени тестове в учебните заведения в общината.

Пет учебни заведения в Асеновградско все още остават на обучение при разстояние в електронна среда. Това са ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – село Боянци, ОУ „Отец Паисий“ – село Мулдава, ОУ „Климент Охридски“ – село Златовръх, ОУ „Никла Вапцаров“ – Асеновград и СУ „Свети Княз Борис I“ – Асеновград. От учениците, които са се върнали присъствено в клас, най-голям е процентът на тестваните ученици в ОУ „Ангел Кънчев“ – Асеновград (70%), следвано с 46% от ОУ „Отец Паисий“ – Асеновград, 44% – от ОУ „Отец Паисий“ – Тополово, 38% – от ОУ „Панайот Волов“ – квартал „Долни Воден“, 11% – СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ – Асеновград и 17% са учениците от ОУ „Петко Каравелов“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top