fbpx
Начало » България » В Пловдив 75% от паралелките от 1 до 4 клас се връщат в училище

В Пловдив 75% от паралелките от 1 до 4 клас се връщат в училище

  • bobi
  • 09 ное. 2021
  •  Коментарите са изключени за В Пловдив 75% от паралелките от 1 до 4 клас се връщат в училище

По предварителни данни 75 на сто, или общо 416 паралелки, от 1 до 4 клас в общинските училища ще започнат присъствено обучение. Това каза заместник-кметът по образование в Община Пловдив Стефан Стоянов относно връщането на децата в класните стаи.

Той допълни, че датата на връщането е обвързана с получаване на тестовете, които по предварителни разчети трябва да бъдат доставени днес.

Повечето учители имат готовност с тестването на цял клас, уточни Стоянов, като допълни, че в някои училища преподавателите отказват да правят тестове на децата, а в други все още набират доброволци.

Въпреки това само 4 са училищата в Пловдив, които няма да започнат присъствено, като това са учебни заведения с по-висока концентрация на деца от уязвими групи. Общо 60 процента от учениците, или 7202 деца, ще се върнат в класните стаи, подчерта заместник-кметът.

Учениците ще бъдат тествани два пъти в седмицата с щадящи антигенни тестове със слюнка. Алтернативният вариант е родителите да представят валиден документ, с който удостоверяват, че детето е преболедувало COVID-19.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top