fbpx
Начало » България » В Пловдив стартира кандидатстването за първи клас

В Пловдив стартира кандидатстването за първи клас

  • bobi
  • 27 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за В Пловдив стартира кандидатстването за първи клас

От днес всеки родител може да подаде по електронен път заявление за кандидатстване за прием на ученици в първи клас в общинските училища в Пловдов за следващата учебна година.

Основното условие за родителите е да подават вярна и точна информация за адресната регистрация на техните деца (настоящ и посоянен адрес, година на регистрация и др.), данни за другите деца в семейството и всички други обстоятелства, въз основа на които ще бъде класирано тяхното дете. При подадени неверни данни след класирането детето няма да бъде записано и ще участва в следващо класиране за останали свободни места.

Тази година се оказва, че свободните места ще са повече от децата, които се очаква да бъдат записани.

Родителите на децата, родени през 2013 година, които подлежат на задължителен прием в първи клас, могат да се регистрират и да подадат заявления за участие в първото класиране за своите деца онлайн на адрес priem.plovdiv.bg. Моментът на подаване на заявлението няма да има никаква тежест при класиранията, а е важно да бъде спазен само крайният срок. За първото класиране, което е на 3 юни 2020 година, родителите следва да подадат заявления чрез електронната система до 1 юни 2020 г.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top