fbpx
Начало » Бакалавър » В Пловдивския университет ще провеждат занятия присъствено и в електронна среда

В Пловдивския университет ще провеждат занятия присъствено и в електронна среда

  • bobi
  • 20 авг. 2020
  •  Коментарите са изключени за В Пловдивския университет ще провеждат занятия присъствено и в електронна среда

Пловдивският университет ще провежда занятията през новата учебна година в присъствена форма и в електронна среда. Това ще става по преценка на деканите на факултeтите и директорите на филиалите. Така гласи последната заповед на ректора на ПУ „Паисий Хилендарски“ проф. д-р Румен Младенов, издадена по повод противоепидемичните мерки за Ковид-19.

Преценката на ръководителите ще се базира на броя на студентите през зимния семестър в отделните специалности, сочат насоките на ректора.

Той изрично посочва, че при присъствена форма на обучение следва да се съблюдават стриктно заповедите на Министерството на здравеопазването.

Препоръчително е да се носят маски в закритите пространства на университета. В случай на провеждане на лекции и упражнения в електронна среда следва на специализираните сайтове на факултетите да бъдат обявени линкове за електронни платформи.

В края на този месец започват занятия студентите в задочна форма обучение. Те ще бъдат на лекции и упражнения – дистанционно или присъствено, по решение на ръководствата на факултетите. Всички промени са обяви на спациализираните сайтове.

Припомням, че и през тази година Пловдивският университет запълни броя студенти за държавна поръчка, като в отделните факултети има въведена и платена форма на обучение, съгласно изискванията на Закона за висше образование.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top