fbpx
Начало » България » В Плевен всички ученици преминават на онлайн обучение

В Плевен всички ученици преминават на онлайн обучение

  • bobi
  • 13 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за В Плевен всички ученици преминават на онлайн обучение

В град Плевен всички ученици от пети до 12-ти клас преминават от понеделник – 16 ноември, на онлайн обучение от вкъщи заради усложнената епидемична обстановка. Това съобщи за БТА областният управител на Плевен Мирослав Петров след днешно извънредно заседание на Областния кризисен щаб за борба с пандемията от коронавирус.

Заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен, д-р Илиян Минчев, уточни, че решението включва и извънкласните форми на работа, други допълнителни часове, дуалните обучения, обученията в центровете за развитие и т.н.

Д-р Минчев поясни, че същевременно всички училища от 11-те общини на Плевенска област продължават да учат на присъствен принцип. Всеки директор на училище има делегирани права от щаба, спрямо конкретната обстановка, да решава за преминаване на учебното заведение на двусменен режим – половината училище една седмица да учи присъствено, другата половина онлайн в къщи. Това ще се случи и в училищата в град Плевен, но след 22 ноември – те също ще преминат на двусменен ротационен принцип, отбеляза д-р Минчев.

Той уточни, че днешното ниво на заболеваемост с коронавирус в област Плевен е високо – 425 на 100 хиляди. Във вторник е било 333 на 100 хиляди. В болници вече има 193 човека с днешна дата, от тях 19 са настанени в интензивни сектори. Във всички болници на областта – 13 на брой, се лекуват пациенти с коронавирус, каза медикът.

Днешните решения на областния щаб са взети след гласуване и постигане на кворум.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top