fbpx
Начало » България » В пет области всички ученици ще учат присъствено

В пет области всички ученици ще учат присъствено

  • bobi
  • 11 февр. 2022
  •  Коментарите са изключени за В пет области всички ученици ще учат присъствено

В София град и областите Стара Загора, Хасково, Разград и Силистра през следващата седмица всички ученици до 12 клас ще учат присъствено, съобщиха от Министерството на образованието и науката. В цялата страна продължава присъственото обучение на децата от 1 до 4 клас.

Поради влошена епидемична обстановка частично обучение от разстояние се въвежда в областите Търговище и Шумен, където през тази седмица присъствено учат всички ученици.

Облекчава се режимът в област Бургас. От понеделник насам всички ученици от 5 до 12 клас там учат дистанционно. От 14 февруари неприсъствено ще учат само 4 випуска –  7, 10, 11 и 12 клас.

В останалите области през следващата седмица учениците ще са на ротация  – в клас ще се върнат  випуските, които учиха дистанциионно от 7 до 11 февруари, а учениците от 5 до 12 клас,
сега са в училище, ще имат онлайн занятия.

Остава изискването за тестване на  учениците  в първия присъствен ден от седмицата. От изследване за ковид са освободени притежателите на зелен сертификат.

Режимът на обучение – присъствено или от разстояние, се определя със заповед на съответните Регионални здравни инспекции.  Дали частичното обучение от разстояние в повечето области в страната ще продължи и след 20 февруари, ще се решава от РЗИ на локално равнище според епидемичната ситуация и заетостта на интензивните болнични легла.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top