fbpx
Начало » България » В област Сливен 2460 деца от началния етап започнаха присъствено обучение

В област Сливен 2460 деца от началния етап започнаха присъствено обучение

  • bobi
  • 16 ное. 2021
  •  Коментарите са изключени за В област Сливен 2460 деца от началния етап започнаха присъствено обучение

В област Сливен 2460 деца от началния етап влязоха в класните стаи, 110 доброволци помагаха при тестването им за коронавирус, съобщиха от областната администрация.

По данни на РУО, в класните стаи са влезли 187 паралелки в 35 училища. Три от училищата – НУФИ „Филип Кутев“ в Котел, ОУ „Христо Ботев“ – в Мокрен, и СУ „Аргира Жечкова“ в Женския затвор, са започнали присъствено обучение още на 15 ноември, тъй като в техните сгради не са били разкривани избирателни секции.

Всичките деца са тествани с щадящите бързи антигенни тестове. Проверени са също техните учители – 116 души, както и 110 души от непедагогическия персонал. Съдействие са оказали 120 доброволци – 96 родители, 13 медиатори и 11 медицински специалисти. При изследванията не са доказани заразени с инфекцията.

В област Сливен има 69 училища, като 55 от тях са с начален етап на обучение. В 20 училища продължава обучението от разстояние, в електронна среда, тъй като не е изпълнено изискването за съгласие на повече от 50 на сто от родителите.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top