fbpx
Начало » България » В матурите няма да има учебен материал, който не е взет заради грипа и коронавируса

В матурите няма да има учебен материал, който не е взет заради грипа и коронавируса

  • bobi
  • 09 мар. 2020
  •  Коментарите са изключени за В матурите няма да има учебен материал, който не е взет заради грипа и коронавируса
Заради епидемиологичната обстановка (грипната ваканция и коронавирус) в България учебен материал, който не е взет, няма да бъде даван на предстоящите матури. Това заяви зам.-образователният министър Таня Михайлова.
„Мислим дали част от материала, който не е усвоен качествено, да не се усвоява догодина. Такъв материал няма да влиза в матурите тази година“, каза тя.
До момента не се мисли за удължаване на втория срок, респективно на учебната година, както и да се местят дати за провеждане на зрелостни изпити. Ако се налага, ще бъде обсъдено, стана ясно от думите на зам.-образователния министър.За дати за олимпиади и национални състезания тепърва ще се мисли – например всички учебни състезания за 14 март са отложени. Отменени са и всички „зелени“ и „бели“ училища.
Михайлова напомни, че в Плевенска и Габровска област ваканцията продължава до второ нареждане. Отсъствия за непосещение на детска градина и ясла, докато официално има грипна ваканция, не се пишат! „Когато е грипна ваканция, най-добре е с книга у дома”, завърши тя.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top