fbpx
Начало » България » В горните класове онлайн обучението може да се организира добре

В горните класове онлайн обучението може да се организира добре

  • bobi
  • 30 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за В горните класове онлайн обучението може да се организира добре

Ще падне ли жертва образователната система на затягането на мерките срещу коронавируса?

Образователният експерт в Институт „Отворено общество“ Боян Захариев смята, че у нас образованието не е основното място, откъдето идват проблемите. В много други сектори по важните въпроси, свързани с епидемията, има лобистки натиск, отбеляза той.

„Това е едновременно урок и изпит по гражданско образование – за всички ученици, но и за нас, възрастните. И аз повече се притеснявам ние, възрастните, как ще го издържим този урок и как ще се представим. Изпит за съучастие, за съпричастност, за гражданска позиция“, коментира Захариев.

Боян Захариев е оптимист за дистанционното обучение на по-големите ученици. При студентите онлайн в някои отношения посещаемостта е по-висока и ангажираността е по-голяма, сподели от опита си той.

Колкото са по-малки децата, толкова и да ги обучаваш е по-трудно и изисква повече изкуство и повече педагогически усилия, подчерта експертът.

„Съвсем не гледам на това наивно. Смятам, че в горните класове, в гимназиите това може да се организира добре. Опасявам се, че може отново да се наложи и по-малките ученици да учат в такава среда.“

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top