fbpx
Начало » България » В Габрово въвеждат задължително предучилищно образование на 4-годишните деца

В Габрово въвеждат задължително предучилищно образование на 4-годишните деца

  • bobi
  • 05 май 2021
  •  Коментарите са изключени за В Габрово въвеждат задължително предучилищно образование на 4-годишните деца

В Габрово въвеждат задължително предучилищно образование на децата на 4-годишна възраст през учебната 2021/2022 година. На заседание Общинският съвет е подкрепил предложението на кмета Таня Христова за задължителното предучилищно образование. Това съобщи Галина Витанова от общината.

Според Закона за предучилищното и училищното образование задължителното обучение трябва да започне при навършване на 4-годишна възраст на детето, като определеният за това срок е началото на учебната 2023/2024 година.

„Законодателят дава възможност на местните власти да въведат задължително обучение на 4-годишните деца преди този срок, ако са осигурени условия за осъществяването му“, обясниха от общината.

„Администрацията е направила анализ, според който обхватът на 4-годишните деца в системата на предучилищното образование е изключително добър, което позволява на институциите да въведат задължително предучилищно образование през предстоящата учебна година. То ще бъде осигурено чрез допълнително държавно финансиране“, посочиха от общината.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top