fbpx
Начало » България » В Бургас се готвят за абитуриентските балове

В Бургас се готвят за абитуриентските балове

  • bobi
  • 13 май 2021
  •  Коментарите са изключени за В Бургас се готвят за абитуриентските балове

1487 абитуриенти от общо 15 учебни заведения ще изпрати Бургас този май. Всички балове ще бъдат на една дата – 24 май, с изключение на бала на Професионалната гимназия по дървообработване „Георги Кондолов“, който е насрочен за 11 юни.

„Днес инициирах междуинституционална среща с представители на РЗИ, Регионалното управление по образование, ОД на МВР, Пътна полиция, на която бяха обсъдени противоепидемичните и предохранителни мерки за осигуряване безопасността на абитуриентите. Тази година местата и часовете на събиране на родители и ученици за изпращане на абитуриентите е направена с цел да не се допуска голямо струпване на хора на едно място, както и да не се образува засилен пътен трафик към местата за провеждане на баловете“, каза кметът Николов.

„Предложих екипи на РЗИ Бургас да организират зелени коридори за имунизация на персонала на заведенията, в които ще се провеждат тържествата и да се спазват противоепидемичните мерки“, обясни още той.

С автобус ще потеглят за своя бал зрелостниците на Търговската гимназия, Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, ПГАЕ „Гео Милев“ и СУ „Епископ Константин Преславски“.

НЕГ „Гьоте“ и ПГСАГ „Кольо Фичето“ ще се събират на Пантеона, НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ и ПГАЕ „Гео Милев“ на Терасата до КЦ „Морско казино“, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ ще бъдат пред Културния дом на НХК, ПГЧЕ „Васил Левски“ – пред паметника на Пушкин, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ на площад „Св. св. Кирил и Методий“, Търговска гимназия в градинката до църква „Св. Богородица“ и СУ „Петко Росен“ – пред ресторант „Мейсън“.

В училищния двор ще се събират абитуриентите на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, ПГХТ „Акад. Н. Д. Зелинский“, СУ „Епископ Константин Преславски“ и ПГРЕ „Г. С. Раковски“.

Пътна полиция ще регулира движението покрай светофара на бул. „Булаир“ /до Гъбката/ с регулировчик, както и движението по бул. „Христо Ботев“, ул. „Цар Симеон“ и по-малките улици покрай ПГРЕ „Г. С. Раковски“. Засилено полицейско присъствие ще има и на пътя Бургас – к.к. Слънчев бряг.

От РУО Бургас ще изпратят уведомителни писма до директорите да проведат инструктаж с учениците и ще приканят учителите, които ще ги придружават на бала, но още не са имунизирани, да се ваксинират преди изпращането на абитуриентите.

„Призовавам всички абитуриенти, които ще се придвижват със собствен транспорт до курортен комплекс „Слънчев бряг“, да бъдат внимателни и да не допускат нарушения на пътя. И накрая, пожелавам на всички абитуриенти щастливи мигове и попътен вятър в живота! И да не забравят, че най- важна е сигурността им! Успех!“, каза още кметът.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top