fbpx
Начало » България » Вълчев напомни, че през последните 10 години са направени много подобрения в училищата

Вълчев напомни, че през последните 10 години са направени много подобрения в училищата

  • bobi
  • 13 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Вълчев напомни, че през последните 10 години са направени много подобрения в училищата

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и вицепремиерът Екатерина Захариева участваха в тържеството за откриване на новата сграда на ОУ „Д-р Петър Берон“ в село Биркова, община Велинград. В училището ще учат 103 ученици от 9 населени места, като за изграждането му МОН отпусна над 2, 6 млн. лева. За превоза на учениците са осигурени два автобуса. Досега децата са се обучавали в бивш медицински пункт.

С над 250 хил. лева са оборудвани кабинети по техника и технологии, лаборатории по физика и химия и по биология. Изграден е кабинет по информационни технологии, по музика и хореография и по изобразително изкуство. Училището разполага с библиотека и читалня.

В сградата има 10 класни стаи, като идеята е с увеличението на броя на учениците, училището да стане обединено и децата да се обучават до 10 клас. Всяка класна стая разполага с техника, закупени са 40 лаптопа, 6 настолни компютъра и имат изградена Wi-fi мрежа. В училището има стол и бюфет, лекарски и зъболекарски кабинети. В него работят 15 учители и петима педагогически специалисти.

Снимка: МОН

Министър Вълчев поздрави общината, училищното ръководство и преподавателите за положените усилия. „Учителите ще останат най-важният фактор за качественото образование. Всяко дете, независимо къде живее, трябва да има достъп до добри преподаватели и до качествена материална база“, каза той. Директорът Муса Чолаков благодари за подкрепата от страна на правителството за реализацията на този дългоочакван проект.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top