fbpx
Начало » България » Вълчев каза колко учители са готови да се ваксинират

Вълчев каза колко учители са готови да се ваксинират

  • bobi
  • 11 ян. 2021
  •  Коментарите са изключени за Вълчев каза колко учители са готови да се ваксинират

21% от учителите в образователните институции са заявили желанието си да се ваксинират на този етап. Това стана ясно по време на работна среща, в която участваха министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и членове на Националния оперативен щаб.

Разговорите за готовността ваксинацията да бъде направена и на преподавателите се състоя тази сутрин. Темите на разговора бяха противоепидемичните мерки в училищата и предстоящата ваксинационна кампания на педагогическия и непедагогическия персонал. Анализът на противоепидемичните мерки продължава и все още е рано да се вземат окончателни решения.

Предстои масово тестване на работещите в образователната сфера.

Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщиха, че темповете на ваксинация у нас съвпадат с тези в Германия, съпоставени на база брой поставени ваксини на глава от населението.

Начало на ваксинацията у нас бе дадено от здравния министър проф. Костадин Ангелов. Той се ваксинира на 27 декември 2020 г. в „Света Анна“. След него това направи и епископ Тихон. Началникът на Националния оперативен щаб и директор на ВМА ген.-майор, проф. Д-р Венцислав Мутафчийски също бе сред първите ваксинирани медици.

Страната ни вече получи две доставки от ваксината на „Пфайзер-Бионтех“. Очаква се доставката на „Модерна“ тази сряда.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top