fbpx
Начало » България » Вълчев доволен, че децата се върнаха в клас. Възможно ли е ново затваряне?

Вълчев доволен, че децата се върнаха в клас. Възможно ли е ново затваряне?

  • bobi
  • 04 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Вълчев доволен, че децата се върнаха в клас. Възможно ли е ново затваряне?

Засега ситуацията е за малко влошаване на заболеваемостта, но всяко разхлабване на мерките няма как да не доведе до повишение на заразата. По-голямата опасност е за новите варианти на вируса. Това коментира на брифинг днес образователният министър Красимир Вълчев, който посети едно от столичните училища при връщането на големите ученици отново в клас. Той не изключи възможността за ново затваряне заради повишения брой заразени през последните дни, за което потвърдиха и здравните експерти.

„Всичко е възможно“, отбеляза Вълчев и подчерта, че картата на Европа е тъмночервена. По думите му се има предвид, че февруари и март по принцип са рискови месеци.

„Няма как обаче да спрем да живеем и да се учим. Образованието е това, за което си заслужава да вземем резумен риск“, смята Вълчев.

Той посочи, че около 2400 са карантинираните ученици и учители. Процентът на желаещите да се ваксинират преподаватели изглежда обаче не расте и стои на около 24%, стана ясно от думите на министъра.

Красимир Вълчев смята, че няма сериозно изоставане от учебния материал. В 12 клас ще има повече за наваксване.

„Не възнамерявам да предлагам промяна в закона за учебната година“, отговори министърът на въпрос дали може да се съкрати учебната година, а следващата да започне по-рано от 15 септември.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top