fbpx
Начало » Бакалавър » ВУТП прави крачка напред в бъдещето на медицината с уникално интердисцплинарно споразумение

ВУТП прави крачка напред в бъдещето на медицината с уникално интердисцплинарно споразумение

  • bobi
  • 30 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за ВУТП прави крачка напред в бъдещето на медицината с уникално интердисцплинарно споразумение

Висшето училище по телекомуникации и пощи е инициатор и домакин на четиристранен меморандум за сътрудничество в областта на висшето образование 

Четири български висши учебни заведения ще се обединят в създаването на уникален за образователната ни система продукт.

Домакин е Висшето училище по телекомуникации и пощи, което заедно с Медицински университет – Плевен, Медицински университет – Варна и Медицински университет – Пловдив ще сключи меморандум за съвместни хибридна магистърски програми. Предмет на сътрудничеството са обучението в електронна среда, софтуерното администриране на медицинска техника и апаратура.

Осъзнатата обществена потребност за изграждане на конкурентоспособни за пазара на труда кадри, притежаващи интердисциплинарна подготовка и компетентности, ражда идеята за създаване на хибридни учебни програми, интегриращи както базови за медицината знания, така и специфична инженерна подготовка.

Целта е да се удовлетворят потребността на медицинския сектор от адекватно подготвени инженерни кадри, способни да посрещнат предизвикателствата на все по-осезаемо навлизащите иновативни технологични решения и софтуерни продукти в медицината.

Надяваме се да бъдете част от това уникално за българския образователен модел събитие като бъдете не само наши гости, но и партньори в името на развитието на българското образование.

Официалното подписване, на което ще присъства и делегация, начело с Министъра на образованието Красимир Вълчев ще се състои на 30 юни /вторник/ от 14.00 ч. в сградата на Висшето училище /София, ул. „Акад. Стефан Младенов“/.

Участие в споразумението ще вземат ректорът на МУ Пловдив, проф. д-р Мариана Атанасова Мурджева, дм, мзм; ректорът на МУ Плевен, Проф. д-р Славчо Томов д.м.н, както и упълномощената от ректора на МУ-Варна Проф. Тодорка Костадинова д.и., Директор, Дирекция „Международно сътрудничество, акредитация и качество“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top