fbpx
Начало » България » Втора образователна конференция на тема „Традиции и иновации“.

Втора образователна конференция на тема „Традиции и иновации“.

  • bobi
  • 07 май 2024
  •  Коментарите са изключени за Втора образователна конференция на тема „Традиции и иновации“.

На 30.04.2024 г., в читалище „Св. Цар Борис I – 1909“,с. Бистрица, иновативното 192.СУ „Христо Ботев“ организира и проведе втора образователна конференция на тема „Традиции и иновации“. Конференцията беше открита от д-р Ваня Кастрева, Началник на РУО София-град.Своите приветствия към участниците в конференцията поднесоха още г-жа Цветелина Генчева – директор на 200.ОУ и председател на “Асоциация на работодателите в системата от институциите в предучилищното и училищно образование”, както и г-н Данко Калапиш, директор на 107.ОУ и областен председател за София на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета в България”.

В първата част на конференцията “Иновациите – бъдещето на образованието” се представиха иновативни практики от Столични училища и неправителствения сектор. Тук представиха своитре иновации: 108.СУ “Никола Беловеждов”, 128.СУ “Алберт Айнщайн”, ЧСУ “Рьорих”, СУ “Св.св “Кирил и Методий”, гр. Сливница, Фондация “Таратанци” и Софийски ученически съвет. Във втората част на конференцията се проведоха три панелни дискусии – панел на тема: „Дигиталните изкуства и STEM в учебна среда“, където панелисти бяха Младен Стефанов – заместник-директор на 192.СУ “Христо Ботев”, доц Евгения Сендова – асоцииран член към ИМИ-БАН, Виолета Недева – Програмен директор, Бизнес, предприемачество и технологии към фондация “Америка за България”, Юрий Анджекарски, Основател и председател на сдружение “Професионален форум за образованието”, Максимилияна Базан – ръководител екип обучения в “Уча.се”.

В този панел се разгледаха актуални практики и тенденции в използването на дигиталните технологии и изкуства в учебна среда. Панел на тема: „Приложения на фолклора в съвременното училищно образование”, където панелисти бяха: Анелия Овнарска – учител в 192.СУ “Христо Ботев” по фолклор и етнолог, Нина Николина – певец и артист, Радка Карагьозова – директор на ЧСУ “Рьорих”, Димитър Василев – етнолог, Красимира Георгиева – хореограф.

В този панел се дискутира на българската култура, национална идентичност и български фолклор и как това може да бъде застъпено в учебната програма, за да се развива националното самосъзнание на учениците. Последният панел беше на тема: „Професионално образование и туризъм – минало, настояще и бъдеще.“. Тук панелисти бяха: Радостина Христова и Борис Стоянов – учители по туристическа анимация в 192.СУ “Христо Ботев” и Петя Боцева – учител по теоретично обучение в ПГ по Туризъм, гр. Банкя.

В този панел се разгледа професионалното обучение и образование и в частност обучението по туристическите дисциплини в училище и как може да има една по-добра симбиоза между образование и туризъм.

Конференцията беше основно организирана от учениците от 11а клас, за които това беше годишен проект по Дигитални изкуства и ивент мениджмънт.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top