fbpx
Начало » България » Втора обновена лаборатория в гимназия в Пловдив

Втора обновена лаборатория в гимназия в Пловдив

  • bobi
  • 27 ное. 2019
  •  Коментарите са изключени за Втора обновена лаборатория в гимназия в Пловдив

Успешното сътрудничество с Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив продължава с откриването на втората обновена лаборатория и началото на АББ клуб за извънкласни дейности.

АББ отвори нова лаборатория за паралелка “ Автоматизация на непрекъснати производствени процеси” в Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив. Всички ученици ще имат възможността да се обучават в изцяло обновена лаборатория с ново мултимедийно оборудване, филтри за запояване, компресор и климатик. Преди една година АББ стартира партньорска програма с училището за обновяване на лаборатория “Електрификация на производството” и приветства първата група осмокласници със специалност “Електрическо оборудване и производство”. През 2020 година АББ очаква да има близо 60 ученици по своята програма за професионално обучение.

В допълнение, училището ще бъде домакин на АББ Клуб за учениците – извънкласен курс, целящ да предостави практически опит на студентите. За целите на клуба АББ е създала специализиран учебник и материали.

“Участниците в АББ Клуба ще имат възможността да получат солидна база и съществени компетенции за своето кариерно развитие, благодарение на достъпа до истинска работна среда, иновативни процеси и съвременни технологии”, заяви Уве Чирнер, Управител на АББ България – клон Раковски. “Като компания ние искаме да се уверим, че даваме най-доброто от себе си, за да предоставим на следващото поколение инженери всичко, което им е нужно по пътя към успеха”, добави г-н Чирнер.

За да покрие изцяло нуждите на учениците и целите на курса, АББ е предоставила широка гама техническо оборудване, като например стойка на светофар, пневматична стойка, напълно автоматизирана стойка за производствена линия и автоматизирана стойка за роботи. За да се гарантира високото качество на образованието, учебните занятия в АББ клуба ще бъдат водени от опитен инженер на АББ, сертифициран като индустриален ръководител в дуални образователни програми.

“Извънкласната дейност ще бъде разпределена в 14 урока и практически упражнения в области като Пневматика, Мехатроника и Електротехника. Програмата ще включва и два практически урока в завод на АББ и допълнително обучение за “меки” умения”, сподели Георги Георгиев, Мениджър по поддръжката в АББ България, клон Раковски и ръководител на АББ Клуба.

Официалното откриване на новата лаборатория се проведе по време на церемония, състояла се на 26 ноември в професионалната гимназия. Специален гост на събитието бе Министърът на образованието на Република България – г-н Красимир Вълчев.

АББ разполага с два завода за електроснабдяване и електрообзавеждане в Раковски, в които работят над 1900 души. Освен тях АББ управлява и два завода за продукти ниско напрежение в Петрич, както и производствена база за продукти високо напрежение в Севлиево. Във Варна компанията има и модерна сервизна станция за турбокомпресори, която обслужва клиенти както от българското, така и румънското крайбрежие на Черно море. Централният офис на АББ в България се намира в София.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е технологичен лидер, който задвижва дигиталната трансформация в индустрията. Продължавайки своята над 130-годишна история на иновации, АББ управлява четири ориентирани към клиентите, световни водещи бизнеси: Електроснабдяване и електрообзавеждане, Индустриална автоматизация, Задвижване и Роботика и Дискретна автоматизация, поддържани от общата дигитална платформа ABB Ability™. Водещият бизнес Енергийни мрежи на АББ ще бъде продаден на Hitachi през 2020. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с над 147 000 служители. www.abb.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top