fbpx
Начало » България » Всяко затваряне води до отлив на деца от образователните центрове

Всяко затваряне води до отлив на деца от образователните центрове

  • bobi
  • 12 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Всяко затваряне води до отлив на деца от образователните центрове

Защо частните образователни центрове продължават да се чувстват жертви и при поредното разхлабване на мерките няма да заработят с пълен капацитет?

Като не само дискриминационно, а абсолютно нелогично определи пред БНР продължаващото ограничение за учебните центрове Стела Симеонова от Българската асоциация на неформалното образование. Симеонова е собственик на образователен център, учител и родител на три деца.

Само след три дни отварят молове, игрални зали, казина, но не и учебните центрове за ученици от 5 клас и нагоре. Това е просто нелепо“, коментира тя в предаването „Преди всички“.

Браншът е изправен пред сериозни предизвикателства от година насам и няма резерви, поясни Симеонова. По думите й всяко поредно затваряне води до отлив на деца от частните образователни центрове.

„Родителите са свикнали да разчитат на нашите услуги. За по-малките, дори за по-големите. Ние традиционно предлагаме занимални за деца, които са пети и шести клас. Не виждам защо се прави това разграничаване.“

Относно поетапното завръщане на децата за присъствено обучение в клас Стела Симеонова подчерта, че и като родител, и като учител смята системата за неефективна.

Децата губят естествената рутина в образователния процес“, посочи тя.

„Продължаваме да се борим за по-големите ученици. Тези деца също имат определени нужди, които ние можем да посрещнем. Ние ще се борим дори при затваряне на училища нашите центрове да функционират“, категорична е Стела Симеонова, която предупреди, че напрежението в сектора е много голямо.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top