fbpx
Начало » Бакалавър » ВСУ „Черноризец Храбър“ започва обучение по български език за чужденци

ВСУ „Черноризец Храбър“ започва обучение по български език за чужденци

  • bobi
  • 09 авг. 2021
  •  Коментарите са изключени за ВСУ „Черноризец Храбър“ започва обучение по български език за чужденци

Департаментът за чуждоезиково обучение и следдипломна квалификация на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ стартира курсове по български език за чуждестранни граждани. Обучението дава възможност на успешно завършилите курсисти да продължат образованието си в бакалавърските или магистърските програми на университета или в други български висши училища. Курсовете са с продължителност девет месеца, като започват през ноември и завършват през септември на следващата година. Обучението може да се провежда присъствено и on-line в групи с не повече от 10 участника, а таксата може да се заплати разсрочено.

„Изучаването на български език като чужд е особено важно и полезно за всички, които са избрали България, за да получат своето образование или за да живеят тук“, коментира доц. д-р Велислава Николаева, ръководител на Департамента за чуждоезиково обучение на ВСУ „Черноризец Храбър“.

Нова възможност е и краткосрочното интензивно обучение по български език, което завършва с изпит за удостоверяване на ниво за владеене на езика. То е изключително подходящо при получаване на българско гражданство, разказа доц. Николаева. Департаментът за чуждоезиково обучение и следдипломна квалификация на ВСУ „Черноризец Храбър“ е оторизирана институция и има натрупан опит в езиковата подготовка, необходима  за получаване на българско гражданство от чужденците. Обученията се провеждат в групи, индивидуално, присъствено и on-line.

Чужденците, за които английският език не е майчин, също могат да се възползват от възможността да повишат езиковите си знания и компетентност. За чуждестранните студенти, които желаят да продължат обучението си в България, по специалности, които се изучават  на английски език, Департаментът за чуждоезиково обучение предлага подготвителни курсове.

Повече информация за езиковите курсове на ВСУ „Черноризец Храбър“ ще намерите в сайта www.vfu.bg. Кандидатстването е на priem@vfu.bg

За въпроси, свързани с обучението, можете да пишете на e-mail: fltdept@vfu.bg.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top