fbpx
Начало » България » Всички ученици се връщат в клас, край на ротацията

Всички ученици се връщат в клас, край на ротацията

  • bobi
  • 31 май 2021
  •  Коментарите са изключени за Всички ученици се връщат в клас, край на ротацията

От днес се възстановяват присъствените занимания в училищата за всички ученици от пети до единадесети клас. Това става съгласно заповед на министъра на здравеопазването от 18 май т.г., съобщават от Министерството на образованието.

В училищата обаче ще продължат да се прилагат вече въведените противоепидемични мерки за дезинфекция и носене на лични предпазни средства. Както досега, ще се ограничават контактите между отделните паралелки и класове.

При повишена заболеваемост сред ученици или учители директорите могат да предлагат преминаване към обучение от разстояние в електронна среда. За да влезе в сила, това предложение трябва да е предварително одобрено от над 50% от родителите, съгласувано с обществения съвет и прието от педагогическия съвет на съответното училище. В такива случаи няма да е необходимо разрешение от министъра. Родителите, които желаят децата им да продължат да се обучават в електронна среда и след 31 май т.г. могат да подадат заявление.

Желателно е по възможност дистанционните занятия да не продължават повече от 10 учебни дни.

Припомняме, че на 17 май учениците от 7, 8 и 10 клас се върнаха в класните стаи, след като от 26 април учеха онлайн. Съгласно разпоредбите на здравните власти се предвиждаше те да учат присъствено поне до края на месеца, заедно с 6 и 11 клас. Дистанционно от 17 май пък преминаха петокласниците и деветокласниците, които учеха присъствено от 26 април насам.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top