fbpx
Начало » България » Всички общински детски градини и училища в Пловдив са готови за първия учебен ден

Всички общински детски градини и училища в Пловдив са готови за първия учебен ден

  • bobi
  • 14 сеп. 2021
  •  Коментарите са изключени за Всички общински детски градини и училища в Пловдив са готови за първия учебен ден

Всички общински детски градини и училища в Пловдив са готови да посрещнат първия учебен ден, класните стаи в 18 общински училища бяха освежени, изграждат се или се обновяват 10 детски градини. Това съобщиха от пресцентъра на общинската адиминстрация.

Към момента в 52-те общински детски градини в града са записани 10 940 деца, от тях най-малките, 3-годишните деца, са 2700. Пълна готовност за първия учебен ден имат и всички 52 общински училища. Сред тях са 4 начални, 21 основни, 2 обединени, 5 профилирани гимназии, 18 средни училища и 2 професионални гимназии. Над 33 000 ученици от I до XII клас и около 700 пет и шестгодишни деца, разпределени в подготвителните групи, ще прекрачат прага на класните стаи. До момента в общинските училища са записани над 3100 първокласници.

Продължават дейностите по изпълнение национална програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища. За това Община Пловдив получи финансиране от 14 817 000 лева за 7 обекта, с които кандидатства по националната програма, допълва БТА.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top