fbpx
Начало » Бакалавър » Все повече чужди студенти остават да живеят и работят в България

Все повече чужди студенти остават да живеят и работят в България

  • bobi
  • 22 юни 2021
  •  Коментарите са изключени за Все повече чужди студенти остават да живеят и работят в България

Все повече чуждестранни студенти, които идват да учат в България, остават да живеят и работят в страната ни.

Любен Накев идва от Босилеград преди четири години. От тогава все по-рядко напуска България, а мечтата му е, когато завърши образованието си, да остане в страната и да преподава музика на деца.

Уча педагогика на музикалното изкуство, вече съм 4-ти курс. Мисля да си намеря работа и да запиша магистърска степен. Ние сме българи от западните покрайнини и тук се чувстваме като вкъщи, сподели Любен Накев от Сърбия.

Тома е завършил туризъм миналата година. Той продължава обучението си в България, като от следващата година очаква да дойдат неговите брат и сестра, които също смятат да учат тук. Плановете му са да си намери работа по специалността и да остане да работи и живее в страната.

,,Също съм бил и на други места в България, в Слънчев бряг съм работил, в София също, но тук е по-спокойно, в Благоевград си е хубав град“, споделя за БНТ Тома Ялларе от Албания.

Йордан пък е от Република Северна Македония и идва в Благоевград преди четири години, за да стане софтуерен инженер. Мечтата му се сбъднала миналата година, когато по време на пандемията не могъл да напусне страната. Започнал да си търси работа.

Когато дойде короната, аз останах тук да работя като софтуерен инженер в една фирма в Благоевград. Мен това ме кефи, искам да се занимавам с такива неща, разказа Йордан Мицковски.

Трите момчета засега остават да живеят в Благоевград. Надяват се да си намерят приятелки, с които да създадат семейства и устроят живота си в страната ни.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top