fbpx
Начало » България » Всеки момент системата може да премине в обучение в електронна среда

Всеки момент системата може да премине в обучение в електронна среда

  • bobi
  • 22 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Всеки момент системата може да премине в обучение в електронна среда

Който иска детето му може да се тества с антигенен тест. Категорично тестът ще е само пожелание. Педагогическият персонал е във втора фаза. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

„Учениците се върнаха с желание на училище. Радостта е както в първия учебен ден. Да, има пропуски в обучението. Но като цяло нямаме изоставане, спрямо предходната година“, добави той.

„Като цяло в начален етап нямаме изоставане. Там децата имат най-малък капацитет за самостоятелно учене, отбеляза министърът. Имаме плавно увеличение. Ако се влоши рязко епидемичната ситуация, системата всеки момент може да премине в обучение в електронна среда, като приоритет ще бъдат най-малките ученици и тези в предучилищното образование. Ситуацията е непредвидима“, предупреди министър Вълчев.

„43 000 ученици се върнаха в клас. Над 63% от системата е в присъствено обучение. Тази година е необичайна. Позволихме по основателни причини част от децата да са в клас, посредством електронна връзка. Над 1000 деца са с действащи заявления за обучение в електронна среда“, разясни той.

„Външното оценяване е необходимо. Така, че няма да предлагам да се отменя. През април месец ще направим проучване, за да решим кои теми да отпаднат. Въпреки това учениците трябва да учат всички теми, това е усилие, което няма да е излишно“, уточни Красимир Вълчев.

По думите му 24% от учителите са пожелали да се ваксинират до момента. „Няма настроение срещу ваксините, има сдържаност“, подчерта той. „Повечето са склонни да се ваксинират, но на по-късен етап. Списъците остават отворени. За нас е важно, че системата на образованието е приоритетна“, заяви министърът на образованието.

Той каза още, че има номинации за листите на ГЕРБ и това е оценка за неговата работа.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top