fbpx
Начало » България » Време ли е вече училищата да преминат на дистанционна форма?

Време ли е вече училищата да преминат на дистанционна форма?

  • bobi
  • 26 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Време ли е вече училищата да преминат на дистанционна форма?

Учениците остават като в класните стаи, въпреки случаите на коронавирус в отделни паралелки или сред учителите. Според някои директори обаче е време да се премине към дистанционна форма на обучение. На такова мнение е и директорът на 119-о СОУ в София Диян Стаматов.

„Причините са 3. Едната е, че те са по-дисциплинирани и могат лесно да се справят в ситуацията с техника и връзки. Втората е, че доста посещават различни заведения. Третата е, че чрез намаляване на броя на учениците в сградата, ще се даде много по-голяма реална дистанция“, обясни той в „България сутрин“.

„София в момента се намира в червения пик, който най-вероятно ще продължи неизвестно време. Разумно е тази превенция да бъде направена най-рано, за да не се окажем без учители след седмица-две“, подчерта той.

Директорът отбелязва, че трябва да има гъвкаворст в този процес.

„Всяка седмица има различни срещи по различни теми. Днес имаме поредна среща с образователното министерство, диалогът е изключително ефективен и динамичен. Най-вероятно в днешния ден ще има различни решения“, каза още Диян Стаматов.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top