fbpx
Начало » Бакалавър » Висшето образование е в крак със съвременните тенденции

Висшето образование е в крак със съвременните тенденции

  • bobi
  • 14 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Висшето образование е в крак със съвременните тенденции

Проф. Ваня Добрева е бивш заместник-министър на образованието и преподавател в университет. Г-жа Добрева даде интервю на радио Фокус, в което коментира условията на образование в България по време на тежките условия в държавата.

„Още преди 10 години всяко висше училище акредитира център за дистанционно обучение, така че ние имаме тази подготовка. Имаме събран материал, който да предоставим на нашите студенти и въпреки трудностите, успяваме. Всяко едно висше училище в момента може спокойно да се похвали със своите постижения.“, заяви проф. Добрева.

Според бившия земестник-министър на образованието, цитирайки изследване, студентите са удовлетворени от всичко, което са получили като образователен продукт в предходния месец. Единственият проблем бил, че не всички семейства в България имат свободен достъп до интернет.

„Втори проблем е, че не всички ученици и студенти имат възможността да боравят свободно с електронни устройства, изключвайки телефоните, защото те не могат да подпомогнат образованието. В момента. правителството трябва да помисли как ще реши този въпрос.“, обясни. тя, като припомни предложението на БСП-София учениците в първи и пети клас да получават безплатни таблети. България не е развива заложеностите за свободен достъп до електронни библиотеки, допълни Ваня Добрева.

По отношение на предстоящия Великден, тя призова хората да останат вкъщи и изрази надежда добротата, солидарността, приятелството, обичта към родината и смехът отново да се върнат в живота ни.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top