fbpx
Начало » България » Виртуална панорама на професионалното образование

Виртуална панорама на професионалното образование

  • bobi
  • 28 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Виртуална панорама на професионалното образование

Поредното издание на  Областната панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране ще се проведе и тази година, но виртуално.

Традиционно събитието се провежда в края на месец април на голяма площ, където се срещат кандидат-гимназисти, техните родители и представители на бизнеса.Тази година, в условията на извънредно положение, организаторите предлагат Виртуална областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране – 2020 г.

Всяко училище в областта ще участва с кратко видео, с което ще представи професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението през учебната 2020/2021 година.

 

Предприятията и фирмите в региона също ще представят във видеа дейността си, основните специалности на работещите, партньорска професионална гимназия (гимназия, произвеждащи основните кадри за фирмата) и др.

Целта е да се помогне за информирания избор на образование и професия на младите хора, съобразен с търсенето на пазара на труда.

Видеата ще бъдат поставени на фейсбук страницата „Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране“ –  https://bit.ly/3ajxVfi  на 4 май и ще бъдат предоставени на ръководствата на училищата в Областта за разпространение сред учениците.

Организатори са Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство с Търговско-промишлена палата и Клуб на работодателя, Център за подкрепа за личностно развитие – Кариерно ориентиране.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top