fbpx
Начало » България » Випускът от Пловдив, изкарал само двойки на матурата по БЕЛ, нямал голям интерес към българския език

Випускът от Пловдив, изкарал само двойки на матурата по БЕЛ, нямал голям интерес към българския език

  • bobi
  • 12 юни 2023
  •  Коментарите са изключени за Випускът от Пловдив, изкарал само двойки на матурата по БЕЛ, нямал голям интерес към българския език

Отличниците от нашето училище отиват в Математическата и двете езикови гимназии в града. Това заяви директорката на СУ „Братя Миладинови“ в Пловдив Гълъбина Матерова, след като се разбра, че всичките дванайсет зрелостници от учебното заведение, явили се на матурата по български език и литература, са изкарали двойки. Данните бяха изнесени от шефката на Регионалното управление на образованието Антоанета Пакова.

„Осемнайсет ученици завършиха при нас през тази година. От тях дванайсет се явиха на матурите.  Не знам защо останалите шест не са държали изпита. Учениците нямат голям интерес към българския език. Както казах по-рано, тези, на които този предмет е нужен, отиват преди това в други гимназии“, добави Матерова.

Тя защити преподавателите по български език в училището.

В никакъв случай не търся причините у учителите. Те са много добри професионалисти и си вършат работата на ниво, каза още директорката, цитирана от „24 часа“.

Тя допълни, че по-малките ученици от СУ „Братя Миладинови“ са  отлично подготвени и това ще стане видно от високите оценки, които очаква да получат на задължителните изпити.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top