fbpx
Начало » Бакалавър » Вижте кои дипломи за висше дават най-високи заплати (Топ 50, графики)

Вижте кои дипломи за висше дават най-високи заплати (Топ 50, графики)

  • bobi
  • 15 ное. 2022
  •  Коментарите са изключени за Вижте кои дипломи за висше дават най-високи заплати (Топ 50, графики)

5592 лева – толкова е средният месечен облагаем доход на завършилите „Информатика и компютърни науки“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Това показват данните от новото 12-о поред издание на Рейтинга на висшите училища в България, което бе представено днес. Информацията е в интернет базираната платформа https://rsvu.mon.bg.

В топ 5 на най-високите заплати според дипломата влизат и „Администрация и управление“ в Американския университет в Благоевград – 4568 лева, „Информатика и компютърни науки“ в Нов български университет – 4333 лева, „Информатика и компютърни науки“ в Американския университет – 3908 лева и „Комуникационна и компютърна техника“ в Технически университет – София – 3829 лева.

Рейтинговата система сравнява представянето на 52 висши училища в рамките на 52 професионални направления на основата на десетки показатели, измерващи различни аспекти на учебния процес, научната дейност, учебната среда, предлаганите социално-битови и административни услуги, престижа и регионалната значимост на висшите училища, както и реализацията на завършилите на пазара на труда. Вижте кои са 50-те направления в българските университети, дипломите от които дават най-големи заплати.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top