fbpx
Начало » България » Вижте каква трябва да бъде заплатата на училищните директори

Вижте каква трябва да бъде заплатата на училищните директори

  • bobi
  • 19 ян. 2021
  •  Коментарите са изключени за Вижте каква трябва да бъде заплатата на училищните директори

Основната месечна работна заплата на директорите на общинските и на държавните училища, на центровете за специална образователна подкрепа, на центровете за подкрепа на личностното развитие, на регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, на астрономическа обсерватория или планетариум, на Държавния логопедичен център и на Националния дворец на децата, не може да бъде по-ниска от 1535 лева.

Това се казва в заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев с приложени правила за определяне на работните заплати в посочените образователни институции.

В заповедта и в правилата към нея, публикувани от Регионалното управление на образованието в София-град, са посочени и допълнителните възнаграждения, които могат да получават директорите на образователни институции. Например за степента „доктор“ директорите допълнително получават 130 лева, а за „доктор на науките“ – 160 лева. Има и допълнителни средства за директорите на образователни институции при организирането на държавни зрелостни изпити и на национални външни оценявания, както и за занимания по интереси на учениците и децата.

В правилата към заповедта са публикувани и размерите на основните месечни работни заплати на директорите в различните образователни институции от 1 януари 2021 г. Те зависят от вида на училището и от броя на учениците в него. Основната месечна директорска заплата е 1535 лева, а най-високи са заплатите на директорите на началните училища, на гимназиите и на специалните училища с над 1400 ученици, като в тях директорските възнаграждения са от 2420 лева до 2505 лева.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top