fbpx
Начало » България » Варна ще харчи близо 185 млн. лв. за образование

Варна ще харчи близо 185 млн. лв. за образование

  • bobi
  • 24 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Варна ще харчи близо 185 млн. лв. за образование

Предстоят рекордни инвестиции в учебна инфраструктура и 15% ръст на заплатите на педагозите

184,79 млн. лв. ще харчи тази година Община Варна за образование. Сумата е с 30,76 млн. лв. по-голяма от миналогодишната и се е увеличила с над 93,5 млн. лв. за 5 г., стана ясно на заседание на ресорната комисия към местния парламент, на която съветниците одобриха макрорамката по това перо. То отново заема най-голям дял в проектобюджета – 38% от заложените общо 556, 7 млн. лв.

Тази година предстоят и рекордни за града инвестиции в учебната инфраструктура в размер на над 45,4 млн. лв. Започва строеж на три нови училища, три забавачки и изграждане на пристройки към още 6 детски и учебни заведения. Предвидено е също увеличение на възнагражденията на педагозите средно с 15%.

За общински образователни програми са заделени близо 924 000 лв. Средствата ще бъдат инвестирани в младежки дейности, за насърчаване на творческите заложби на даровити ученици и студенти, за приобщаващо образование на подрастващи от различни етнически групи и в неравностойно социално положение и за квалификация на учителите.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top