fbpx
Начало » България » Ваканции и неучебни дни за пролетта на 2020

Ваканции и неучебни дни за пролетта на 2020

  • bobi
  • 04 мар. 2020
  •  Коментарите са изключени за Ваканции и неучебни дни за пролетта на 2020
Предлагаме ви графика за ваканциите и неучебните дни за пролетта на 2020 година, а също и датите за Държавните зрелостни изпити (ДЗИ) и Националното външно оценяване (НВО).
Според разпределението пролетната ваканция се пада от 11 до 20 април за учениците от първи до единадесети клас, а от 16 до 20 април няма да учат дванадесетокласниците, които ще завършат на 14 май.
От проекта става ясно, че на 29 май би трябвало да приключи учебната година за децата от първи до трети клас, на 16 юни – за учениците от четвърти до шести клас.

Предвижда се до 30 юни да посещават училище учениците в паралелки в спортните училища, както и всички ученици от 7 до 11 клас.Държавните зрелостни изпити са предвидени за 20 май 2020 г. – по български език и литература, и на 22 май – втори изпит.За Външното оценяване за четвъртокласниците планираните дати са 27 и 29 май. То ще бъде по български език и математика. Обучението по новите учебни програми по тези предмети позволява оценка на функционалната грамотност на учениците чрез тези два предмета и затова отпадат изпитите „Човек и природата“ и „Човек и общество“.
Въвеждат се обаче два нови изпита – след десети клас, по български език и литература и по математика. На тях ще се явяват задължително всички ученици, а не само тези, които завършват училищното си образование след десети клас, с който по новия закон приключва първата гимназиална степен.

Предлага се на 9 юни 2020 г. да се проведе Национално външно оценяване (НВО) по български език и литература за седми и десети клас. Изпитът по математика за тях може да е на 11 юни.

Успоредно са предложени за обсъждане и проекти на графици на ученическите олимпиади, на националните състезания, както и на състезанията по професии през следващата учебна година.

Източник: https://www.actualno.com/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top