fbpx
Начало » България » Бързоразвалящите се храни, предназначени за затворените училища, могат да се дарят

Бързоразвалящите се храни, предназначени за затворените училища, могат да се дарят

  • Даниела Стоянова
  • 25 окт. 2021
  •  Коментарите са изключени за Бързоразвалящите се храни, предназначени за затворените училища, могат да се дарят

Бързоразвалящите се продукти, предназначени за училищните схеми „Плод и мляко“, могат да се дарят на Българския червен кръст или на Хранителната банка. От Държавен фонд „Земеделие“ уверяват, че доставчиците няма да търпят финансови загуби и ще получат плащанията си по схемите, съобщи БНР.

Дарените продукти трябва да бъдат отчетени в заявките за плащане, които одобрени доставчици подават към фонд „Земеделие“ като към заявката за плащане се прилага документ, доказващ, че продуктите са закупени или произведени с цел доставка по график преди първия ден на въвеждането на забраната за обучение в училище. Заявителят трябва да посочи къде точно е дарил продуктите, а количествата им трябва да отговарят на броя договорени доставки за учениците.

Заради онлайн обучението, към което преминаха част от учениците, доставките от плодове, зеленчуци и месни продукти не могат да стигнат до тях. За да не се развалят, министърът на земеделието е издал заповед, с която допуска даряването им на Червения кръст или Хранителната банка.

източник: politika.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top