fbpx
Начало » Бакалавър » Българско висше училище е участник в мегапроект за подкрепа на прехода към устойчива Европа

Българско висше училище е участник в мегапроект за подкрепа на прехода към устойчива Европа

  • bobi
  • 10 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Българско висше училище е участник в мегапроект за подкрепа на прехода към устойчива Европа

Висше училище по телекомуникации и пощи е единственото българско висше училище, което наред с още 15 партньора от 11 държави се включва в мегапроекта „COST-EFFECTIVE CITIZEN ENGAGEMENT TO SUPPORT TRANSITION TO A SUSTAINABLE AND RESILIENT EUROPE“- (Ангажимент на граждани в подкрепа на прехода към устойчива и гъвкава Европа – бел. пр.)  –  GreENgage, по програма Хоризонт 2020.

Проектът предлага иновативен начин да привлече вниманието на голям брой граждани към предизвикателствата, спешността и решенията на екологичния и климатичен преход, предоставяйки нови екологични знания, повишавайки екологичната грамотност и подпомагайки промяната в поведението – три ключови елемента за ефективното изпълнение на амбициите на „Зелената сделка“. Тези цели са тясно свързани с плана за устойчивост на нашата собствена организация и настоящите ни усилия да подкрепим прехода към по-зелена Европа.

Висшето училище по телекомуникации и пощи е избрано за партньор от България поради факта, че през последната година то се утвърди в европейското образователно пространство като най-бързо развиващото се иновативно висше училище и като единственото висше училище, член на Eurashe – най-престижната европейска асоциация на институциите във висшето образование със седалище в Брюксел.

Предвиденият бюджет за българския партньор е 200 000 евро, а общият бюджет на проекта е 3 милиона евро. Мегапроектът ще се реализира в рамките на 4 години и се очаква да има принадена стойност не само за българския научен и образователен потенциал, но и реален принос в развитието на устойчив континент, посредством даването на възможност на гражданите да действат по отношение на изменението на климата, за устойчиво развитие и опазване на околната среда чрез образование, наука, инициативи за наблюдение и гражданска ангажираност.

Конкретните ползи на програмата за гражданите на Европа ще се проявяват в следващите 4 години.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top