fbpx
Начало » България » Български ученици спечелиха бронзови медали от Международна олимпиада по биология

Български ученици спечелиха бронзови медали от Международна олимпиада по биология

  • bobi
  • 25 авг. 2020
  •  Коментарите са изключени за Български ученици спечелиха бронзови медали от Международна олимпиада по биология

Български ученици спечелиха четири бронзови медала от 31-та Международна олимпиада по биология (IBO 2020), която тази година се състоя дистанционно на 11 и 12 август.

Състезанието трябваше да се проведе през юли в град Нагасаки, Япония, но заради пандемията от Covid-19 се наложи промяна в организацията.

Българският отбор беше съставен от класиралите се на първите места ученици на Националната олимпиада по биология и здравно образование през 2020 г.  Медалистите са Кирил Тошев (12 клас), Димитър Кутровски (12 клас), Виктор Гилин (11 клас) от Националната природо-математическа гимназия „Акад. Л. Чакалов” в София и Никола Димитров (12 клас) от Природоматематическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас.

Учениците се изправиха в конкуренция с над 280 състезатели от 70 държави. За трета поредна година всички участници от българския отбор спечелиха медали на най-престижното международно състезание по биология.

Ръководители на отбора са доц. Албена Йорданова от Медицинския факултет и доц. Снежана Томова – Гогова от Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и д-р Радослав Александров от Института по молекулярна биология в БАН.

Участието на учениците се осъществи от класните стаи на 51 СУ „Елисавета Багряна“ в София.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top