fbpx
Начало » България » Български лекоатлети спечелиха 7 медала на гимназиадата в Бразилия

Български лекоатлети спечелиха 7 медала на гимназиадата в Бразилия

  • bobi
  • 30 авг. 2023
  •  Коментарите са изключени за Български лекоатлети спечелиха 7 медала на гимназиадата в Бразилия

Седем медала (2 златни, 2 сребърни и 3 бронзови) спечелиха български лекоатлети на Олимпийските игри за ученици (Гимназиада) в Рио де Жанейро, Бразилия. В състезанието за ученици до 15 години по 22 вида спорт участваха 45 държави с общо 2 600 участници.

С два златни медала е Лъчезар Вълчев от НПТГ „Ш. Петьофи“ – Разград в дисциплините дълъг скок и троен скок, с треньор Красен Цонев.

С по два медала са Елеонора Бочева (сребърен на 800 м. и бронзов на 400 м.) и Николина Радева (бронзови медали на гюле и диск).

Сребърен медал завоюва Деница Узунова (троен скок).

И трите девойки са от МГ „Д-р Петър Берон“ във Варна, а техни учители са Снежана Аначкова и Добромир Демирев.

По лека атлетика и в двете възрастови групи (до 15 и до 18 г.) има класирани участници от България на 4, 5, 6, 7 и 8 места, което е изключително постижение.

Отборът по тенис на маса с треньор Даниела Христова е на шесто място в крайното отборно класиране.

България участва с два отбора в Гимназиадата на възраст до 15 години. В леката атлетика се представиха 4 момичета от училища в Разградска област (ОУ „В. Левски“, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ – Разград и СУ „Хр. Ботев“ – Лозница). По тенис на маса ни представиха 4 момичета от СУ „Св. Св. К. и Методий“ в град Две могили, област Русе. В леката атлетика за 18 годишни се включи един юноша от НПТГ „Ш. Петьофи“ – Разград и по петима юноши и девойки от МГ „Д-р П. Берон“ във Варна.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top