fbpx
Начало » България » Българската стартъп асоциация подкрепя създаването на Мултифункционален младежки образователен комплекс

Българската стартъп асоциация подкрепя създаването на Мултифункционален младежки образователен комплекс

  • bobi
  • 15 дек. 2020
  •  Коментарите са изключени за Българската стартъп асоциация подкрепя създаването на Мултифункционален младежки образователен комплекс

На среща на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев обсъди с Българската стартъп асоциация (BESCO) необходимостта от повишаване на дигиталните умения на българските младежи като предпоставка за развитие на модерна и конкурентоспособна българска икономика с висока добавена стойност.

Срещата е част от поредица разговори на държавния глава за стимулиране на сътрудничеството между образованието и реалната икономика. На нея присъстваха Иван Василев – член на Управителния съвет на Българската стартъп асоциация, и Алексей Христов – председател на Управителния съвет на Сдружение на олимпийските отбори по природни науки.

От BESCO заявиха подкрепата си за изграждането на Мултифункционален младежки образователен комплекс за наука и иновации, който президентската институция предложи към Проекта на План за възстановяване и устойчивост на Република България. Позицията на BESCO се дължи и на последователните усилия на организацията за осъществяването на подобен проект в страната ни.

„Днешните ученици ще бъдат хората, които ще реализират дългосрочните ни амбиции за иновативна българска икономика, затова трябва да подкрепим тяхното образование, като създадем възможности за извънкласна дейност за развитие на потенциала на българските младежи. Това е идеята на Мултифункционалния младежки образователен комплекс“, заяви държавният глава Румен Радев.

Освен възможността всеки родител да заведе детето си на безплатни извънкласни дейности по иновативно обучение, проектът предвижда комплексът да се превърне и в дом на българските олимпийски отбори по формални, природни и приложни науки. Третият модул от проекта е „Развитие на иновации и технологии“.

Изграждането на Мултифункционален младежки образователен комплекс ще допринесе за подобряване на квалификация на кадрите в България, а има потенциал и да привлече български специалисти, които се реализират зад граница, заяви Иван Василев от BESCO.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top