fbpx
Начало » България » Българка се съгласи да я заразят с коронавирус във Великобритания, за да си плати сметките

Българка се съгласи да я заразят с коронавирус във Великобритания, за да си плати сметките

  • bobi
  • 10 мар. 2020
  •  Коментарите са изключени за Българка се съгласи да я заразят с коронавирус във Великобритания, за да си плати сметките

Българката Мария Пиргова се е съгласила да я заразят с коронавирус във Великобритания. 26-годишната ни сънародничка е един от доброволците, които са готови да се превърнат в опитни зайчета срещу заплащане, пише вестник „Таймс“, цитиран от БНР.

Според лондонските журналисти заплащането за саможертвата е примамливо – 3500 паунда. В материала се казва и че доброволците ще трябва да прекарат две седмици, излегнати пред телевизора с книга в ръка или играейки компютърни игри. Те ще бъдат изолирани и няма да имат никакъв физически контакт с околния свят.

Компанията Hvivo, която държи лаборатория в Източен Лондон, е само една от повече от 20 фирми и обществени организации, вземащи участие в изработване на ваксина срещу вируса, убил повече от 3500 по света.

Преди да се превърнат в опитни мишки доброволците ще бъдат подложени на пълни тестове.

„Таймс“ пише, че 26-годишната българка Мария Пиргова e студентка по право в Лондон. Тя вече е прекарала две седмици миналия месец в лаборатория на Hvivo и е наясно какво може да очаква човек на такова място.

Пред изданието Пиргова казва:

 „Университетските ми курсове са доста интензивни и нямам време да си намеря работа. Използвах парите, за да си платя сметките, докато се подготвям за изпитите ми през май“.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top