fbpx
Начало » България » Българи създадоха игра, която развива меки умения у децата

Българи създадоха игра, която развива меки умения у децата

  • bobi
  • 01 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Българи създадоха игра, която развива меки умения у децата

Първата българска образователна игра, която развива меки умения у децата, е Space Patrol. Тя стимулира критичното мислене, работата в екип, креативността и лидерството в подрастващите, убедени са създателите й.

Действието при нея се развива в космоса. Играе се от отбор от двама души, които минавайки през различни предизвикателства научават интересни факти за космоса и придобиват меки умения, нужни им и в реалния живот.

Играта е разработена от изцяло български екип от КVABA Interactive – инди гейм студио, специализирало се в разработването на игри, виртуална и добавена реалност, както и други дигитални решения.

Играта няма комерсиална цел, създаването й е финансирано изцяло от фондация „Лъчезар Цоцорков“, които инвестират в иновативни формати в образованието и развитието на децата.

Може да бъде изтеглена безплатно от тук (за Android) или тук (iOS):

Как се породи идеята?

Николай Георгиев, един от създателите на играта споделя, че проектът е създаден с концепцията да създаде и развие меки умения у конкретна възрастова група.

Целтав някаква игрова форма да бъдат предавани умения за работа в екип, лидерство, изобретателност. След проведено мащабно проучване, стигат до заключението, че форматът ще бъде тип мобилна игра.

Уменията, които развива у децата са работа в екип, изобретателност и любопитство. Николай споделя,че играта е разработена съвместно със децата и на всеки етап е тествано това което е направено, доколко е полезно и дали им харесва, защото ако играта не е приятна за играене, няма да постигне конкретните умения.

Най-голямото предизвикателство е балансът за уцелване на възрастовата група, казва Николай Георгиев.

Учениците от ОУ “Александър Георгиев-Коджакафалията” бяха първите, които тестваха играта и дадоха своите препоръки за нейното финализиране – какво е мнението на едно от момчетата от QA екипа Константин Пламенов.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top