fbpx
Начало » България » България се нарежда сред най-добрите винени дестинации

България се нарежда сред най-добрите винени дестинации

  • bobi
  • 26 авг. 2019
  •  Коментарите са изключени за България се нарежда сред най-добрите винени дестинации

Страната ни зае 13-ото място в класацията на международната компания LM Group, която е лидер в онлайн туристическата индустрия. Британският сайт към групата – lastminute.com нареди България под номер 13 в лично изготвен индекс за най-добре представящите се страни във винената индустрия. Wine Travel Index включва 30 държави.

Страната ни изпреварва съседките си Гърция, която е на 14-то място и Турция – на 22-ро място. Страни като Австралия, Германия и Чехия също се нареждат след България. Тя обаче изостава от Сърбия, заемаща 8-ата позиция, Хърватия, наредена на 9-а позиция, Унгария на 10-а. Кипър се нарежда точно с едно място пред родната страна.

Първите три места в класацията са за европейски държави съответно Италия, Франция и Испания. В допълнение към тях, и в целия рейтинг преобладават страни от Европа. Държавите от други континенти, които заемат по-предни позиции са Република Южна Африка и Аржентина.

Индексът представя и детайлна информация за виненото производство и предлагане във всяка една държава. Той показва колко винарни изби има, които са отворени за посетители, и къде по региони се произвежда бяло, и къде червено вино.

България има 20 винарни, в които се позволяват публични посещения, както и географско разпределение за производството на вино. То показва, че по Черноморието и край Розовата долина се произвежда бяло вино, в Тракийската низина и по поречието на река Струма – червено, а Дунавската равнина е източник и на двата вида.

Източник: https://money.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top