fbpx
Начало » Бакалавър » Българите във Великобритания учат без студентски заеми

Българите във Великобритания учат без студентски заеми

  • bobi
  • 23 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Българите във Великобритания учат без студентски заеми

Българските студенти във Великобритания остават без възможност да получават студентски заеми. Това съобщи британският посланик в София Роб Диксън по време на дискусия, организирана от Атлантическият клуб.

Въпреки ограниченията заради „Брекзит“, посланик Диксън припомня, че част от университетите са предприели действия, за да свалят таксите на студенти, които са от страните-членки на Европейския съюз, отбелязва БНР. Така обучението е по-евтино за тях в сравнение с това за британските, припомня той. Все пак посланикът препоръча студентите да правят и проверка на условията в британските университети.

Роб Диксън припомни, че студентите, които вече учат във Великобритания отпреди „Брекзит“, запазват своят статут при определени условия, които също трябва да бъдат проверени.

По данни на посланика, около 60 000 български студенти учат във Великобритания. Британският дипломат изрази надежда, че страната му ще остане привлекателна за обучение и работа. Досега българските общности са се интегрирали добре и подпомагат развитието на страната, каза той.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top