fbpx
Начало » България » Бъдещи български студенти почерпиха опит от завършили сънародници в Европа

Бъдещи български студенти почерпиха опит от завършили сънародници в Европа

  • bobi
  • 26 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за Бъдещи български студенти почерпиха опит от завършили сънародници в Европа

За поредна година ЕДЛАНТА – консултант, специализиран в областта на образование езиковото обучение в чужбина – организира среща между бъдещи студенти, които от тази година заминават да учат извън нашата родина и такива, които вече учат там или са завършили. Събитието се проведе в клуб „Перото“ и премина при открити врати.

Идеята на срещата беше новите студенти извън граница да обменят опит и да се подготвят за бъдещите предизвикателства на посочените специалности, както и за спецификите на живота в отделните държави. За целта организаторът ЕДЛАНТА първо беше подготвила редица видеа на наши зрелостници там, които отправяха послания и пожелания към бъдещите студенти, като им обясняваха във всеки един град и всяка една държава на какво се държи най-много.

На срещата присъстваха и настоящи студенти извън граница, които успяха да се запознаят с бъдещите техни колеги. Това е друг похват, при които бъдещите учащи няма да бъдат само с непознати в дадения град и

университет, а ще знаят, че ще могат да разчитат на някого от България. Тази практика е и една от идеите на събитието – да не се чувстват сами студентите в чуждите държави.

Иначе най желаните специалности за българските кандидат-студенти в чужбина тази година са инженерните специалности, био технологии и био медицина, компютърни науки, различни видове дизайн – продуктов, графичен и интериорен.

Най-голям интерес за учащите продължават да бъдат Великобритания и Холандия, следвани от Германия, Австрия, Франция, Белгия и Дания.

За кулминация на събитието г-жа Елизабет Тончева – управител на ЕДЛАНТА – даде и голямата награда – чек за 1000 евро на Матей Димитров, който ще бъде първа година студент в Avans University, Бреда със специалност международен бизнес. С тази сума спечелилия бъдещ студент ще успее да си помогне при пристигането в новата държава.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top