fbpx
Начало » България » Будни карловски младежи стигнаха чак до Брюксел

Будни карловски младежи стигнаха чак до Брюксел

  • bobi
  • 18 дек. 2019
  •  Коментарите са изключени за Будни карловски младежи стигнаха чак до Брюксел
Будни карловски младежи стигнаха чак до офиса на „Гугъл“ в Брюксел, където миналата седмица се проведе заключителната среща по проект „Млади дигитални лидери“.
В срещата участваха представители на Младежки информационен център в Карлово, който реализира проекта за пръв път в България заедно с училищата  СУ „Васил Левски“, СУ „Христо Проданов“ и ПГ „Генерал Владимир Заимов“. За най-добри млади дигитални лидери бяха отличени Стефан Златинов, Николай Кирилов и Поля Андонова.
Българските участници представиха постигнатите резултати пред колеги от Румъния, Гърция и представители на „Гугъл“ и „Института за стратегически диалог“в Лондон.
На форума бяха обсъдени и бъдещи планове за надграждане на програмата и въвеждането на дигитално гражданско образование в училищата, което да учи младите хора как да разпознават фалшивите новини, да се борят със стереотипите в обществото, езика на омразата, кибер тормоза, поляризацията на обществото и онлайн заплахите.
В периода януари-декември 2019г. по проекта в Карлово и Сопот са обхванати над 2000 преки и непреки бенефициенти, с обучения за ученици, учители и родители, разработени на английски и български език обучителни програми и наръчници, проведени анкети за проучване нивото на медийна грамотност на участниците.
Източник: Младежки информационен център – Карлово

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top