fbpx
Начало » Бакалавър » БТТП и 12 ВУЗ-а с информационно събитие за съвместните програми за обучение на студенти

БТТП и 12 ВУЗ-а с информационно събитие за съвместните програми за обучение на студенти

  • bobi
  • 15 юли 2022
  •  Коментарите са изключени за БТТП и 12 ВУЗ-а с информационно събитие за съвместните програми за обучение на студенти

Българската търговско-промишлена палата, Софийският университет и още 11 висши училища  организират информационно събитие в ректората на Алма Матер относно новите съвместни програми за приемане и обучение на студенти през новата учебна година. Възможността за обучение на студенти в повече от едно висше училище по съвместни програми, за споделяне на преподаватели и за издаване на общи дипломи бе регламентирана преди дни с приетите на второ четене от депутатитепромени в Закона за висшето образование.

За първи път Софийският университет „Св. Климент Охридски“ обявява прием по съвместни програми с български и чужди университети, по които ще се споделят преподаватели и ще се издават общи дипломи. Програмите са в области, за които има голямо търсене на специалисти –  информационни технологии, биотехнологии, физика, химия и педагогически науки. 15 от програмите са в партньорство с български висши училища, а други две са с университети в чужбина.

Новите програми са резултат от предварително проучване на нуждите на пазара на труда и на компетентностите, които работодателите очакват от завършилите специалисти. В тясно взаимодействие с представители на бизнеса и работодателски организации са изследвани потребностите от специалисти и е избрано какво да изучават студентите. Съвместните програми включват съвременни технологични решения в обучението и създаване на дигитални ресурси, включително и за дистанционно обучение.

Кандидат студентите ще имат възможност да избират между една нова съвместна бакалавърска програма – „Анализ на данни“ и 16 нови съвместни магистърски програми- като „Индустриални и фармацевтични биотехнологии“, „Медицинска физика“ (на английски език) „Дизайн на електронно обучение“, „Приобщаващо образование“ и др.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top