fbpx
Начало » Бакалавър » Британски университети замразяват таксите за студенти от ЕС

Британски университети замразяват таксите за студенти от ЕС

  • bobi
  • 01 дек. 2020
  •  Коментарите са изключени за Британски университети замразяват таксите за студенти от ЕС

Решение да „замразят“ таксите за чуждестранни студенти от ЕС за академичната 2021/2022 година взеха водещи британски университети.

С това таксата за първокурсниците от ЕС след реален Брекзит ще се запази на 9250 паунда, вместо очакваните между 14 000 паунда и 18 800 паунда годишно, които сега заплащат чуждестранните студенти извън ЕС.

Сред университетите със „замразени“ такси е един от най-популярните за българи – University of Portsmouth, разположен непосредствено до южното крайбрежие и водещ на Острова за специалности като архитектура, туризъм, биология, фармация и фармакология, екология и криминология.

Старите такси за европейци ще предложи и разположеният в Саутхемптън Solent University, силен в спортните специалности, правото, журналистиката, маркетинга и рекламата.

По-ниски такси за европейци ще предоставят и два лондонски университета – Brunel University London и Royal Holloway, които са предпочитани заради локацията си.

Годишна стипендия от 5000 паунда за всяка година от обучението на студенти от ЕС ще отпусне университетът в Есекс, а само за българи ще предостави и допълнителна стипендия от 2000 паунда. Отстъпка в таксата под формата на стипендия за студенти от ЕС от 7700 паунда ще отпусне и University for the Creative Arts.

Старите такси за обучение и възможност за студентски кредит ще получат и кандидат-студентите, които изберат да започнат обучението си със зимен прием – от януари/февруари 2021 г. Зимният прием е подходящ за кандидати, завършили своето средно образование, които не са кандидатствали или не са успели да запишат желаната специалност.

Процесът на кандидатстване засега се запазва с изключение на студентската виза, която ще се изисква след потвърждаване на мястото при прием, уточняват консултантите.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top