fbpx
Начало » Бакалавър » Британските университети остават спокойни преди Brexit

Британските университети остават спокойни преди Brexit

  • bobi
  • 05 мар. 2019
  •  Коментарите са изключени за Британските университети остават спокойни преди Brexit
Ситуацията в образователната сфера във Великобритания остава спокойна на фона на наближаващия Brexit. За момента британските университети не очакват драстични промени. Това каза Николай Христанов – мениджър „Висше образование“ в Интеграл.

Христанов посочи, че в случай на раздяла между Кралството и Европейския съюз (ЕС), уредена със споразумение, финансирането на студенти от блока ще се запази за целия период на обучението.

Николай добави, че при Brexit без сделка има вероятност да бъдат въведени визи за чуждестранните студенти.

Визите не биха попречили на образованието. Студентите обаче ще трябва да започнат да разчитат на допълнително финансиране от университетите, което да се изплаща под формата на стипендии”.

Христанов отбеляза, че за Великобритания също е важно да има чуждестранни студенти и в неин интерес остава да подпомогне образованието им.

Той посочи ощр, че таксата за обучение към момента е най-висока в Англия и е в размер на 9250 паунда. В Уелс таксата е 9000 паунда, добави той.

Финансовата политика на Шотландия е най-изгодна. Там таксата е 1820 паунда, като тя се покрива от държавата. За сметка на това шотландските университети имат по-високи изисквания и приемът там е най-труден”.

Източник: https://www.bloombergtv.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top