fbpx
Начало » България » Боршош: Тестовете за децата в клас не са легитимни

Боршош: Тестовете за децата в клас не са легитимни

  • bobi
  • 05 ное. 2021
  •  Коментарите са изключени за Боршош: Тестовете за децата в клас не са легитимни

Със заповедите и системата, която предлага Министерството на здравеопазването (б.р. тестването на децата в класната стая) ни чака пълен провал. Тези тестове не са легитимни. Те не важат никъде и не влизат в статистиката. Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ зам.-кметът на София Мирослав Боршош.

„Явно Кацаров не знае как работи образователната система. В сряда в клас ще се върнат около 150 000 деца от 1. до 4. клас и ще започнат да се тестват. Ние влизаме в театри, кина и молове, фитнеси, след като сме тествани. Децата ни ще влязат в клас, без да са тествани, вероятността да има заразено дете е огромна. След това децата започват да се плюнчат и вероятността да се заразят, без да се заразени преди да влезнат в училище, е огромна“, добави той.

По думите му единственият вариант е децата да се тестват вкъщи. Според Боршош съпротивата при учителите е, че няма добра организация и няма да се справят.

„Буквално вадиш учителите на първа линия. Не трябва да допускаме в сряда децата да се върнат по този начин. Във вторник вечерта министерството трябва да раздаде тестовете на родителите, те да го направят вкъщи и в сряда сутринта да ги заведат на училище“, каза още той.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top