fbpx
Начало » Бакалавър » Богословският факултет на СУ открива магистърска програма „Църковен мениджмънт“

Богословският факултет на СУ открива магистърска програма „Църковен мениджмънт“

  • bobi
  • 31 авг. 2018
  •  Коментарите са изключени за Богословският факултет на СУ открива магистърска програма „Църковен мениджмънт“

Богословският факултет на Софийския университет /СУ/ „Св. Климент Охридски“ открива новата магистърска програма „Църковен мениджмънт“. Това съобщиха от факултета.

Приемът на документите на кандидатите за програмата е до 12 септември.

Обучението за образователно-квалификационната степен „Магистър по теология – Църковен мениджмънт“ се организира по инициатива на църковници, икономисти и преподаватели от Катедрата „Историческо и систематическо богословие“ на Богословския факултет на СУ.

Магистърската програма е предназначена за духовници и църковни служители, които желаят да специализират в областта на християнското предприемачество и църковната финансово-стопанска област; за богослови, които желаят да специализират; за служители и специалисти в държавната, регионалната и общинската администрации, ангажирани с развитието на църковните стопански дейности и тяхното представяне; за желаещите да получат задълбочени знания в църковния мениджмънт, духовната и църковната практика; за бакалаври и/или магистри по теология, които искат да продължат християнските традиции с инициативи, свързани с различни видове църковни стопански дейности.

Магистърските програми в Богословския факултет, като принцип на обучение, предлагат задълбочено и систематизирано запознаване с проблеми, свързани с християнското богословие, вяра и култура, а така също и с живота в Църквата. Настоящата магистърска програма предлага надграждане на придобитите знания в една интердисциплинарна богословско-стопанска практическа насоченост и си поставя за задача подготвянето на специалисти със способности за ефективна професионална реализация и кариера в потисканата десетилетия наред стопанска инициатива на Църквата в България. Крайната цел е да бъде подпомогната кадрово БПЦ-БП както на централно, така и на регионално ниво /митрополии, архиерейски наместничества, енории и манастири/, посочват от факултета.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top